裝潢

李友友設計|廣州IFC辦公室:自由開放,極簡舒適

  

  

  於企業而言,辦公空間是展現企業實力與品牌形象的最有力武器。一個最佳的辦公空間,應注重將生活和工作完美融合,增加空間的開放性和趣味性,作為一個平台培養著日常生活狀態,分享工作和日常,延伸出更為有趣的生活方式,並且在穩定員工、保持高效產出的同時,還能在客戶到訪時輔助與推動合作達成。

  

  For a company, office space is the most powerful language to show its strength and brand image. The best office space should focus on the ideal integration of life and work, as well as increasing the openness and enjoyment of the space. It serves as a platform to cultivate a state of daily life, share work and daily routines, extend a meaningful lifestyle, and stabilize employees and maintain efficient output while driving collaboration when customers visit.

  

  

  李友友設計於2020年全新打造的自用辦公室,地處廣州CBD核心繁華地段 —— 珠江新城,選於廣州國際金融中心的52層。600多平方米的空間,由藝術畫廊、會議室、辦公區、創始人辦公室四個部分組成,滿足了設計團隊的高效辦公、社交娛樂等需求。

  

  Evans Lee Design’s new self-use office in 2020 was selected on the 52nd floor of Guangzhou International Finance Center, located in the core prosperous area of Guangzhou CBD – Zhujiang New Town. Covering an area of over 600 square meters, it consists of four parts: art gallery, meeting room, office area, and founder’s office, meeting the needs of the design team for efficient office work, social entertainment, etc.

  

  ▲ 李友友於IFC辦公室中

  

  作為室內設計行業的新起之秀,李友友設計的新辦公室,貫徹了其「全面空間,自然互動」的設計理念,從空間流動性、空間的開放自由、互動的全面空間三個維度做到了一個開放、自由、高效的現代極簡辦公空間。

  

  As a rising star in the interior design industry, Evans Lee has implemented his concept of “comprehensive space and spontaneous interaction” in this design, realizing a modern minimalist office space with openness, freedom and efficiency.

  

  ▲ 李友友設計·廣州IFC辦公室視頻

  

  

  

  

  空間流動性

  讓趣味與高效並存

  

  ▲ Biking II-A

  Artist | David Gerstein

  

  

  辦公空間的靈魂在於將藝術融入簡單日常。進入空間,一條藝術走廊呈現於眼前,簡單的白牆懸掛著一幅新潮抽象的城市畫卷,透過另一側的鏡面,形成色彩繽紛的體驗廊道,在盡頭新穎潮人群像映襯下,仿佛看見了繁華喧囂都市中的一群創意人,滿腔熱血地向前行進,有趣且勵志。

  

  The soul of the office space lies in the natural integration of art into life. Entering the art corridor, an abstract city painting hangs on the white wall, forming a colorful experience corridor through the mirror. Reflected by the portrait of a crowd of people, it is like a group of creative people marching forward with enthusiasm in a bustling city, interesting and inspiring.

  

  

  

  

  右轉進入接待區,相對開放的設計,營造了一個相對鬆弛舒適的會客與接待區域,同時兼具會議室功能,滿足日常工作會議的辦公需求。

  

  Turning right into the reception area, the open space creates a relatively relaxed and comfortable reception area, it also functions as a meeting room to meet daily office needs.

  

  ▲ 未來之城

  Artist | Peter Judson

  

  

  

  

  

  空間流動性的完美處理,可以帶來高效的工作溝通與互動,同時延伸出日常生活中不經意的趣味。李友友參考了蘇州園林遊廊宛轉、景境融通的空間設置,賦予各個功能區間流暢的動線,做到了貫通的連續性,令人感受到空間的遊賞之趣。

  

  Perfect spatial fluidity can bring efficient work communication, and also extend the unconscious interest in daily life. Referring to the Suzhou gardens where people and nature coexist harmoniously, Evans Lee has given each functional area a smooth flowing line to achieve continuity of penetration, which makes people feel the pleasure of touring.

  

  

  

  辦公的核心設計,是要進行恰到好處的「留白」。在為數不多的色彩與裝潢中,在打破局限、創建趣味與高效的同時,予人以「放空」。李友友堅持極簡的設計,在空間中使用黑白兩色,勾勒乾淨利落之感,採用少量亮色軟裝點綴出空間的活力感,以此強化使用者對空間的視點,同時增強人與人、人與空間的互動,達到彼此舒適的狀態。

  

  The core of office design is to make the “void space”. A small amount of color is used to break down limitations, create fun and efficiency, and give people a sense of 「chilling vibe”. Evans Lee insists on minimalist design, using only black and white in the space to outline a sense of cleanliness, and a small amount of bright colors to accent the vitality of the space, thus strengthening the user’s perception, and simultaneously enhancing the interaction with people and the space to achieve a comfortable state for each other.

  

  

  

  開放與自由

  做到創意與靈感的全面互動

  

  

  ▲ 海景

  Artist | 杉本博司

  滑動查看藝術品 ➤

  

  辦公設計也需要思考如何拿捏空間中遮蔽與通透的尺度,李友友依照其在家宅設計中應用的「柔性開放空間」設計理念,平衡辦公空間的開放度與私密性。

  

  Given that office space should also focus on maintaining a balance between shade and brightness, Evans works to ensure proper openness and privacy in this design by adopting his idea 「to build a flexible and open space」 in private residence design.

  

  ▲ 5TH Avenue H

  Artist | David Gerstein

  滑動查看藝術品 ➤

  

  

  沿著窗邊的景觀休閒區,一條弧形的高爾夫練習道連接辦公區、會議區和創始人辦公室,在理性的工作中融入生活的感性及趣味性。一個開放而自由的放鬆場域,讓人們從工作、壓力之中暫時抽身,享受片刻的休閒時光。

  

  Standing alongside the window in the entertainment area is a curve-shaped golf driving track passing by the office area, the meeting room and the head office. The free and spacious area additionally enriches rigorous work with fun and relaxation, lifting people out of heavy workload and stress for enjoyment.

  

  

  

  

  李友友設計專注於現代極簡主義的設計與研究已多年,在辦公空間的設計上,能準確把控企業需求,全方位定制貼合企業文化及個性的空間設計,從功能、美學與預算等多個維度考量,追求極致的設計效果與空間體驗。

  

  Focusing on the design and research of modern minimalism for many years, in the design of office space, Evans Lee Design can accurately grasp corporate needs, customize the space to fit corporate culture and personality, and pursue the ultimate space experience by considering multiple dimensions such as function, aesthetics and budget.

  

  

  創始人李友友的辦公室擁有絕佳的城市景觀視角,呈半開放狀態,增加與員工在工作上的交流互動,提升信息置換的效率。整個空間開放通透,以軟裝家具區分出辦公區和休閒溝通區,動靜分開,他與孩子擁有彼此的空間,互不打擾,卻又能關注到對方的動態。「我有時會帶著兩個孩子來公司辦公,因此親子互動也是辦公室設計重點關注的一個方面。」

  

  Enjoying splendid city views, the semi-open structure of the office, to some extent, improves working efficiency in daily interacting and exchanging. The working and entertainment areas are distinguished with furniture in different styles, which provides both Evans and the kids private space while ensuring timely interactions. 「Given that my two kids would be in the office with me sometimes, parent-child interaction is another focus of this design.」 Says Evans.

  

  

  ⟳

  請橫屏觀看

  

  

  ⟳

  

  

  此次李友友設計辦公空間的設計,是對辦公空間的重新定義。

  

  This design is a redefinition of office space.

  

  為滿足未來公司發展對空間的訴求,設計團隊潛心探索設計的無限可能性,用前瞻的設計思維將辦公需求與生活狀態相結合,不僅滿足了員工工作與生活的多元訴求,符合團隊協作的辦公需求,同時凸顯公司文化及特性,從空間布局、動線細節和休閒娛樂上提升空間體驗,營造一個以人為本、自由開放、予人舒心體驗的現代辦公環境。

  

  To meet the company’s development demands, the team dutifully explores the infinite possibilities of design and takes forward-looking design thinking to combine office needs with living conditions to meet the work and life of employees. At the same time, it highlights the company’s culture and characteristics, enhances the space experience in terms of layout, details and leisure and entertainment, creating a modern office environment that is people-oriented, free and comfortable.

  

  ▲ 李友友辦公室模型圖

  

  

  

  項目信息

  ABOUT THE PROJECT

  

  項目名稱 李友友設計·廣州IFC辦公室

  項目地址 廣州國際金融中心 52F

  室內面積 660m²

  硬裝設計 李友友設計

  軟裝設計 李友友設計

  項目攝影 凱劍視覺、翱翔

  家居品牌 如下

  

  

  

  

  關於設計公司

  ABOUT THE DESIGN COMPANY

  

  

  

  李友友室內設計有限公司,由新銳設計師李友友於2014年創立,專注於現代極簡主義的私宅設計與研究,為私人業主打造極富建築感與空間流動感的居所,目前已為100多位客戶做到理想之家。多年發展,公司業務涵蓋私宅、地產、國際學校、創意辦公、公共空間、功能規劃、商業會所等室內及軟裝設計。

  

  創立以來,我們不斷深化並踐行「空間流動性」理論,一貫堅持「全面空間,自然互動」的設計理念,不僅為客戶提供理性的空間問題解決方案,同時透過全方位量身定制的設計,投射一種新的生活方式。在設計中,我們關注光、空氣、聲音、水的結合與平衡,通過比例、光線和物料的運用,嘗試在極簡中尋求突破,提升居家生活質量,在室內設計領域收獲了歷久彌新的專業口碑。

  

  

  

  

  近期項目

  RECENT PROJECTS

  

  Residential私宅設計

  從化逸泉山莊

  

  廣州畫舫居住宅

  

  東方文德廣場住宅

  

  佛山金域濱江住宅

  

  Office 創意辦公

  保利中譽1913

  

  School 國際學校

  中黃國際白雲小學(在建中)

  

  中黃國際黃埔小學(在建中)

  

  中黃未來教育館廣州二沙島校區(在建中)

  

  

  

  本案由李友友設計提供,為授權稿件

  未經授權,請勿轉載

【親子宅設計精選】裝一個兒童房要多少錢?掌握這幾個秘訣,花不到1萬塊就搞定了

night119

[裝潢估價相關資料]裝潢水電改造預算三千,最後花了一萬二,期間經歷了這些要注意

night119

>出租房裝修套餐 簡單裝修硬裝+軟裝項目明細表出租房裝潢套餐 簡單裝潢硬裝+軟裝項目明細表

night119